Εικόνα Avatar

Μηνάς Καρατζόγλου @mkaratzoglou ?

Ενεργόποιήθηκε πριν από : 7 μήνες
"ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Όπως είχε συμφωνηθεί στην πρώτη συνάντηση της Ομάδας, την Τρίτη 9/11, η δεύτερη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 19/11 στις 15:00, στα γραφεία της ΕΕΤΤ, Κηφισίας 60, 7ος όροφος (η συνάντηση θα γίνει στον ίδιο [...]" · Προβολή
  • Avatar

    Ο Μηνάς Καρατζόγλου δημοσίευσε μια ενημέρωση :   1 έτος, 2 μήνες πριν · Προβολή

    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
    Όπως είχε συμφωνηθεί στην πρώτη συνάντηση της Ομάδας, την Τρίτη 9/11, η δεύτερη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 19/11 στις 15:00, στα γραφεία της ΕΕΤΤ, Κηφισίας 60, 7ος όροφος (η συνάντηση θα γίνει στον ίδιο χώρο αίθουσα που είχε οργανωθεί και η εναρκτήρια συνάντηση).
    Σκοπός είναι (α) να συζητήσουμε βραχυπρόθεσμες προτάσεις (β) να οριστικοποιήσουμε το πρόγραμμα εργασιών και συναντήσεων και (γ) να καταλήξουμε στη συντακτική ομάδα.

  • Avatar

    Μηνάς Καρατζόγλου Δημοσεύσε μία ενημέρωση στην ομάδα AvatarΔίκτυα Πρόσβασης Νέας Γενιάς:   1 έτος, 2 μήνες πριν · Προβολή

    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
    Εκ μέρους του Συντονιστή της Ομάδας για τα Δίκτυα Πρόσβασης Νέας Γενιάς, Ι. Τόμκου, προσκαλούμε, όποιον έχει τη δυνατότητα, το χρόνο και τη διάθεση να συνεισφέρει ενεργά στις εργασίες της ομάδας, να προσέλθει σε εναρκτήρια συνάντηση την Τρίτη 9/11, στις 15:00, στα γραφεία της ΕΕΤΤ, Κηφισίας 40, 7ος όροφος.
    Σκοπός της συνάντησης είναι να συζητήσουμε τα θέματα που θα θίξει η Ομάδα και τους στόχους που θα θέσει τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Βάση για τη συζήτηση αυτή θα αποτελέσει η παρουσίαση του Ι. Τόμκου που έχει ήδη αναρτηθεί στο φόρουμ (βλέπε Documents).
    Κατανοούμε ότι το διάστημα είναι πολύ σύντομο, αλλά αυτό είναι αναγκαίο προκειμένου να ανταποκριθούμε στο πρόγραμμα που έχει τεθεί.

    Στο σημείο αυτό, για λόγους πληρότητας, θα ήθελα να επαναλάβω συνοπτικά την οργανωτική δομή των Ομάδων, όπως περιγράφεται στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό της Ψηφιακής Ελλάδας 2020.
    Κάθε ομάδα λειτουργεί σε 3 επίπεδα, ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν ανάλογα με τις δυνατότητες και τη διαθεσιμότητα τους.
    (α) Η ομάδα Σύνταξης απαρτίζεται από ένα σχετικά μικρό αριθμό μελών με σημαντική εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα και τη διάθεση (και διαθεσιμότητα) να συνεισφέρουν. Έχει το πιο βαρύ έργο, καθώς θα αναλαμβάνει τη σύνταξη των προτάσεων πολιτικής της Ομάδας, Εργασίας, στη βάση του εκάστοτε διαλόγου και των θέσεων που εκφράζονται είτε μέσα από τις συναντήσεις της ομάδας είτε μέσω του Διαδικτύου.
    (β) Τα ενεργά μέλη αποτελούν το δεύτερο επίπεδο συμμετοχής και είναι όλα τα μέλη που συμμετέχουν φυσικά στις συναντήσεις της ομάδας, καταθέτοντας τις απόψεις τους, πλήρως τεκμηριωμένες. Έχουν σημαντική εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα αλλά σαφώς μικρότερες απαιτήσεις σε χρόνο συμμετοχής, καθώς δεν συμβάλλουν στη σύνταξη των παραδοτέων της Ομάδας.
    (γ) Τα ηλεκτρονικά μέλη εγγράφονται μέσω του δικτυακού τόπου και διατυπώνουν τις θέσεις και τα σχόλια τους ηλεκτρονικά. Στην ομάδα αυτή δεν τίθενται απαιτήσεις για φυσική παρουσία ή οποιαδήποτε διαθεσιμότητα, είναι συνεπώς και η πιο ευέλικτη.

    Αν και η πρόσκληση αυτή είναι ανοικτή προς όλους, οι προσκλήσεις για τις επόμενες συναντήσεις της Ομάδας είναι πολύ πιθανό να απευθυνθούν σε ένα στενότερο κύκλο ατόμων που έχουν τη δυνατότητα και το χρόνο να συνεισφέρουν με την φυσική τους παρουσία και εργασία στο έργο της ομάδας.

    • Εικόνα Avatar
      Βασίλης Μερεκούλιας · 1 έτος, 2 μήνες πριν

      Μια διόρθωση σε ένα μικρό τυπογραφικό, τα γραφεία της ΕΕΤΤ είναι στην οδό Κηφισίας στον αριθμό 60 (και όχι 40) στο Μαρούσι. Σας περιμένουμε για μια εποικοδομητική συζήτηση.

  • Avatar
  • Avatar

    Μηνάς Καρατζόγλου Δημοσεύσε μία ενημέρωση στην ομάδα AvatarΔίκτυα Πρόσβασης Νέας Γενιάς:   1 έτος, 4 μήνες πριν · Προβολή

    Αγαπητοί φίλοι
    Για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των Ομάδων της «Ψηφιακής Ελλάδας 2020» έχει ήδη ξεκινήσει μία ανοικτή διαδικασία επιλογής συντονιστών και rapporteurs, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα. Μέχρι τότε, ο ρόλος του συντονισμού των ομάδων έχει ανατεθεί προσωρινά σε μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του φόρουμ, με την προοπτική να συνεργαστούμε στη συνέχεια με τους επιλεγμένους Συντονιστές και Rapporteurs.

    Ως προσωρινός συντονιστής της ομάδας «Δίκτυα Πρόσβασης Νέας Γενιάς», θα ήθελα κατ’ αρχήν να καλωσορίσω όλα τα μέλη και να ευχηθώ ένα γόνιμο διάλογο πλούσιο σε ιδέες και προτάσεις που θα συμβάλει στην πορεία της χώρας προς το ψηφιακό της μέλλον.

    Στόχος της θεματικής μας ενότητας είναι να εξετάσει και να προδιαγράψει τη διαδικασία μετάβασης σε νέες δικτυακές υποδομές (ή τον τρόπο αξιοποίησης των υπαρχουσών υποδομών), ώστε να καταστεί δυνατή η αξιοποίηση από όλους τους κατοίκους της χώρας των αγαθών της Κοινωνίας της Πληροφορίας και της Γνώσης. Η αλήθεια όμως είναι ότι ανοίγει μία μεγάλη πληθώρα θεμάτων που μπορεί να είναι τεχνικά, νομικά, οικονομικά, ρυθμιστικά ή ακόμη και να αφορούν το πώς οραματιζόμαστε την Ελλάδα του 2020.

    Έχω προσπαθήσει να καταγράψω ορισμένα από τα θέματα αυτά, που βασίζονται στο κείμενο πολιτικής πρότασης (http://www.co-ment.net/text/2547/). Ο κατάλογος κάθε άλλο παρά εξαντλητικός είναι και είμαι βέβαιος ότι πολλά νέα και πολύ ενδιαφέροντα ερωτήματα μπορούν να προστεθούν στην πορεία.

    1. Χρειαζόμαστε πραγματικά Δίκτυα Πρόσβασης Νέας Γενιάς (NGA) και για ποιο λόγο?
    Θα μπορούσαμε να σκεφτούμε τα Δίκτυα NGA ως ένα όχημα για έξοδο από την οικονομική κρίση και για μελλοντική ανάπτυξη ή μήπως οι ιδιαιτερότητες της χώρας και η τρέχουσα συγκυρία θα έπρεπε να μας στρέψουν προς άλλες προτεραιότητες?
    Ποιο είναι το όραμα μας και τι θα περιμέναμε από μία στρατηγική για τις υποδομές?
    Ποιος είναι ο ρόλος και οι ευθύνες του δημοσίου τομέα, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της αγοράς στην ανάπτυξη Δικτύων NGA ενσύρματων και ασύρματων?
    Ενδιαφέρουσες κατευθύνσεις υπάρχουν στην στρατηγική της χώρας που επεξεργάστηκε η Επιστημονική Επιτροπή για την Ευρυζωνική πρόσβαση(2002-2004) και είναι διαθέσιμη στο http://broad-band.gr/ αλλά και στις εθνικές στρατηγικές για την ευρυζωνικότητα που παρουσιάζονται στο European Broadband Portal http://www.broadband-europe.eu/Pages/StrategyHome.aspx.
    Τις οικονομικές επιπτώσεις της ευρυζωνικότητας και των νέων δικτυακών υποδομών εξετάζουν και ένας αριθμός από μελέτες και πρωτοβουλίες, π.χ.:
    - «Measuring the economic impact of broadband deployment» (MIT, France Telecom) http://cfp.mit.edu/groups/broadband.shtml.
    - «Next generation broadband» (Broadband Stakeholders Group, Μ. Βρετανία) http://www.broadbanduk.org/content/view/66/43/.
    - «The business case for for fibre-based access in the Netherlands» (OPTA) http://www.opta.nl/en/news/all-publications/publication/?id=2816.

    2. Πως θα μεταβούμε σε ενσύρματα Δίκτυα NGA και τι θα είναι αυτά?
    Ποιοι είναι οι κυριότεροι ανασταλτικοί παράγοντες για την ανάπτυξη ενσύρματων Δικτύων NGA στην Ελλάδα και πως μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε?
    Τι προσδοκίες δημιουργεί η ανακοίνωση του ΥπΥΜεΔι για ένα εκτεταμένο δίκτυο FTTH?
    Ποιο θα πρέπει να είναι το μήνυμα της «Ψηφιακής Ελλάδας 2020» προς το Υπουργείο?
    Ανεξάρτητα του πως θα αναπτυχθούν, τι χρειάζεται για να διασφαλιστεί η ανοικτή πρόσβαση στα δίκτυα αυτά και να αποτραπούν στρεβλώσεις της αγοράς και πως θα ενθαρρυνθούν οι σχετικές επενδύσεις?
    Ενδιαφέρον στην κατεύθυνση αυτή παρουσιάζουν:
    - Η σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη ρύθμιση της πρόσβασης σε δίκτυα πρόσβασης νέας http://ec.europa.eu/information_society/policy/ecomm/library/recomm_guidelines/index_en.htm
    - Η δημόσια διαβούλευση σχετικά με την παραπάνω σύσταση http://ec.europa.eu/information_society/policy/ecomm/library/public_consult/nga_2/index_en.htm #responses,
    - Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα ευρυζωνικά δίτκυα http://ec.europa.eu/information_society/activities/broadband/policy/index_en.htm.

    3. Πως μπορούν η ασύρματη και η κινητή ευρυζωνικότητα να παρέχουν πρόσβαση υψηλής ταχύτητας αλλά ταυτόχρονα και να καταπολεμήσουν το ψηφιακό χάσμα?
    Με ποιο τρόπο μπορούμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα τις τεχνολογίες αυτές?
    Ποιοι είναι οι ανασταλτικοί παράγοντες που πρέπει να αντιμετωπισθούν και ποια τα κυριότερα θεσμικά ζητήματα?
    Τι πρέπει να κάνει η Πολιτεία και ο Ρυθμιστής για να διασφαλίσουν τη βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων?
    Πως μπορεί να αξιοποιηθεί το ψηφιακό μέρισμα?
    Ενδιαφέρον παρουσιάζουν:
    - η μελέτη του Ευρωκοινοβουλίου «A Common European Spectrum Policy- Barriers and Prospects» http://www.broadband-europe.eu/Pages/DocumentDetail.aspx?ItemID=78,
    - η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ραδιοφάσμα http://ec.europa.eu/information_society/policy/ecomm/radio_spectrum/eu_policy/rspp/index_en.htm
    Στον τομέα του ψηφιακού μερίσματος ενδιαφέρον παρουσιάζουν:
    - Η σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Delivering the digital dividend» http://ec.europa.eu/information_society/policy/ecomm/radio_spectrum/topics/reorg/dividend/index_en.htm,
    - «’Exploiting the digital dividend’- A European approach» (Μελέτη της AnalysysMason για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή) http://www.analysysmason.com/EC_digital_dividend_study,
    - Η δημόσια διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ψηφιακό μέρισμα http://ec.europa.eu/information_society/policy/ecomm/radio_spectrum/topics/reorg/pubcons_digdiv_200907/index_en.htm.

    4. Ποιοι είναι οι παράγοντες που θα χαρακτηρίζουν ποιοτικά και ποσοτικά την ευρυζωνική πρόσβαση στο μέλλον?
    Ειδικά για τα νέα δίκτυα, ποιοι θα είναι οι παράμετροι ποιότητας και πως θα συμφωνούνται μεταξύ του παρόχου και του συνδρομητή?
    Πως διασφαλίζεται η διαφάνεια στην ενημέρωση του καταναλωτή?
    Στην ίδια κατεύθυνση, ποια είναι η σημασία της δικτυακής ουδετερότητας και ποια τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των χρηστών και των παρόχων πρόσβασης?
    Ειδικά για το θέμα της δικτυακής ουδετερότητας ενδιαφέρον υλικό υπάρχει στη σχετική δημόσια διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής http://ec.europa.eu/information_society/policy/ecomm/library/public_consult/net_neutrality/index_en.htm.

    5. Η ομαλή μετάβαση στο IPv6 και η μέγιστη αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του. Σημαντική εργασία στον τομέα αυτό γίνεται ήδη από την Ελληνική Ομάδα IPv6 http://www.ipv6-taskforce.gr.
    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η σχετική σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής http://ec.europa.eu/information_society/policy/ipv6/index_en.htm.

    Γενικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο δικτυακός τόπος για την Ψηφιακή Ατζέντα 2020 http://ec.europa.eu/information_society/digital-agenda/links/index_en.htm.

  • Avatar

    Η / Ο Μηνάς Καρατζόγλου συμμετέχει στην ομάδα: AvatarΔίκτυα Πρόσβασης Νέας Γενιάς   1 έτος, 4 μήνες πριν · Προβολή

  • Avatar

    Η / Ο Μηνάς Καρατζόγλου συμμετέχει στην ομάδα: AvatarOμάδα για την Δημόσια Διοίκηση και την Κοινωνία   1 έτος, 4 μήνες πριν · Προβολή

  • Avatar

    O/H Μηνάς Καρατζόγλου μόλις ενεργοποίησε το λογαριασμό του   1 έτος, 4 μήνες πριν · Προβολή

O δικτυακός τόπος έχει υλοποιηθεί με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα
WordPress, από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού

Creative Commons License