Πως να ετοιμάζετε υγιεινά γεύματα στο κατάστημά σας

c0e953d072203542a0f2f15afb22e1a6Πως να ετοιμάζετε υγιεινά γεύματα στο κατάστημά σας

Όλα τα καταστήματα εστίασης πλέον προσφέρουν και μικρογεύματα σνακς, όπως κλάμπς, τόστ, τηγανητά γεύματα,κ.α. Δυστυχώς το γρήγορο και πρόχειρο φαγητό που προσφέρουν, τις περισσότερες φορές συνεπάγετε χαμηλή ποιότητα και πολύ τηγάνισμα. Όλοι γνωρίζουν τις αρνητικές συνέπειες από τα τηγανητά φαγητά, πόσο μάλλον όταν αυτά προέρχονται από μια φριτέζα που το λάδι αλλάζει σπάνια και πολλές φορές τηγανίζουν 10 και 20 μερίδες στο ίδιο λάδι. Όσο καλές φριτέζες να έχει ένα κατάστημα, με όσο το δυνατόν καλύτερα φίλτρα, το τηγανισμένο λάδι δεν είναι για παραπάνω από 1 τηγάνισμα εαν θέλουμε καλό αποτέλεσμα. Όμως αυτό φυσικά δε συμφέρει το κατάστημα. Τι επιλογές έχει ένα κατάστημα για υγιευνά γεύματα;

Ψήσιμο αντί για τηγάνισμα

Αντί το κατάστημα να προτιμάει τις φριτέζες για την παρασκευή των γευμάτων, μπορεί όλα τα γεύματα να τα κάνει ψητά. Οι τοστιέρες πέρα από το ρόλο τους στην ετοιμασία των τοστ, μπορούν να ζεστάνουν και να ψήσουν φαγητό όπως κρέας, λαχανικά, ψωμί, ψητές πατάτες,κ.α. Υπάρχουν ειδικές τοστιέρες είτε με κεραμικές λείες πλάκες, είτε πλάκες από μαντέμι που είτε έχουν ραβδωτή μορφή είτε λεία. Εαν θέλετε να ψήνετε φαγητό πάνω στη τοστιέρα, τότε προτιμήστε τοστιέρες με λεία επιφάνεια – τουλάχιστον επάνω.

Εαν θέλετε, υπάρχουν συνδυασμοί πλακών για τις τοστιέρες – δηλαδή μπορείτε να προτιμήσετε μια τοστιέρα με ραβδωτή πλάκα επάνω και λεία κάτω. Στις τοστιέρες μπορείτε να προετοιμάσετε τα μικρογεύματα των πελατών, υγιεινά και γρήγορα. Μια καλή και υγιεινή επιλογή είναι τα μπιφτέκια όπου μπορούν να παρασκευαστούν και να ψηθούν μέσα σε λιγότερο από 5’ πάνω στις πλάκες της τοστιέρας. Μπορείτε να τα συνδυάσετε με λαχανικά ή ψητές πατάτες.

Οι τοστιέρες καθαρίζονται εύκολα, όσο είναι ζεστές, με ένα υγρό πανάκι ή χαρτί. Έτσι δε μένει καθόλου λίπος πάνω στις πλάκες και είναι έτοιμες για την επόμενη ημέρα.

Από την άλλη οι φριτέζες, θέλουν σχολαστικό καθάρισμα κάθε ημέρα καθώς κατακρατούν τα κατακάθια του λαδιού, τις μαυρίλες καθώς και τις βρομιές που αφήνει πίσω το λάδι. Πολλές φριτέζες έχουν βρυσάκι για αποβολή του νερού, όμως αυτό δε φτάνει για τον πλήρη καθαρισμό. Έτσι πρέπει να βγάλετε την φριτέζα από την μπρίζα και να την αναποδογυρίσετε για το πλήρη καθαρισμό της!

0 thoughts on “Πως να ετοιμάζετε υγιεινά γεύματα στο κατάστημά σας”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!